Hrobka s vyhlídkou (Norman Robbins)

Starobylý dům zahalený v mlze, rozlehlá zahrada s podivným záhonem růží a hrobka se zapečetěnou rakví. V ní údajně odpočívá právě zesnulý majitel panství i značné finanční hotovosti. Údajně. Ale jak je tomu ve skutečnosti? A komu patří tajemná ruka objevující se tu v tajném vchodu za knihovnou, ondy ve škvíře mezi dveřmi? Kdo má prsty v záhadných a náhlých odchodech dědiců velkého jmění na věčnost? Napětí, hrůzná odhalení i neotřelý humor – to vše v naší nové detektivní komedii s hororovými prvky.

"To, co víme nebo si myslíme, že víme, si pěkně necháme pro sebe!"

O představení

premiéra 19.2.2011, Divadlo J.K.Tyla, Plzeň
režie Martin Vokoun
dramaturgie Irena Hamzová Pulicarová
scéna Agnieszka Pátá
kostýmy
Šárka Hejnová
hudba
Jan Tenkrát
hrají
Andrea Černá, Štěpánka Křesťanová, Zorka Kostková, Jana Kubátová, Monika Švábová, Kateřina Vinická, Miloslav Krejsa, Zdeněk Mucha, Zdeněk Rohlíček, Jakub Zindulka a Viktor Vrabec

Recenze

"Režisér Martin Vokoun nastudoval inscenaci, která nemá hluchá místa, kde se divák baví i leká a kde každá z postav vzbuzuje dojem, že právě ona je vrahem. A když tomu divák dokonale uvěří, dotyčný je zabit."

Markéta Čekanová, MF Dnes 1.3.2011

"Postavy jsou přesně odstíněné v charakterech i typech, dynamické, bezprostřední, bezskrupulózní. Soubor si s nimi zaujatě pohrál. Otevřel průhled do chamtivosti a sobectví krytých bontonem dobré rodiny. Ale také rodiny naivní, s níž si ovšem obratný manipulátor umí poradit. (...) Soubor si kongeniálně rozuměl s režisérem Martinem Vokounem. Detaily, jimiž režie mistrně dotahovala Robbinsův text k hororovým okamžikům a jimiž v něm současně dokázala nalézt etický přesah, zaslouží smeknutí."

Viktor Viktora, PLZEŇSKÝ DENÍK 3. 3. 2011

 

Fotogalerie

Komentáře